Conflictbemiddeling, Waardebepaling en Proces-begeleiding

 

Scheiden doet lijden, of het nu gaat om persoonlijke of zakelijke partners. Maar je kunt de pijn wel verzachten, vindt Ina Burema: door je materiële zaken met verstand en redelijkheid te regelen.

Conflictbemiddeling is Ina’s nieuwste passie. In 2008 heeft ze de opleiding tot mediator gedaan. Regelmatig doet de rechter een beroep op haar expertise. Maar nog liever voorkomt ze rechtszaken.

 
dmg_logo_sidebar.png

Ina Burema
ina@dmgadvies.nl
M 06 - 52 00 50 52
 

DMG
Postbus 208
9640 AE Veendam
www.dmgadvies.nl

Knopen Ontwarren

 

“Ik ben bij toeval in de conflictbemiddeling beland. Ik werd benaderd door een advocatenkantoor: twee compagnons hadden ruzie gekregen en wilden uit elkaar. Of ik de waarde van hun vennootschap wilde bepalen.”

“Wat mij ervan is bijgebleven, is dat mensen verstrikt raken in hun eigen visie op de zaak.
Als objectieve bemiddelaar help je om dat soort knopen te ontwarren. Dat vond ik hartstikke leuk en daarom ga ik ermee door.”

 

Escalatie Voorkomen

 

“Je laat een conflict liever niet tot een rechtszaak escaleren. Ik probeer in een zo vroeg mogelijk stadium de partijen bij elkaar te brengen. Ook de rechter verwijst steeds vaker zaken terug naar een bemiddelaar.”

“Mijn rol is primair de waardebepaling van de betreffende onderneming. Maar bij conflicten zijn ook emoties in het spel. Daarom treed ik ook op als procesbegeleider om de zaak in goede banen te leiden.”